Напишете дума/думи за търсене

10 филма за деца на тема Хелоуин

Хелоуин е един от най-очакваните празници за децата – време на костюми, лакомства и приключения, които разпалват въображението.

Нищо не допринася повече за тази атмосфера от хубавите филми. Те пренасят малките зрители в свят на мистерии, призраци и забавни чудовища, но без да ги ужасяват. Да избереш правилния филм за най-малките обаче не винаги е лесно. Трябва да е вълнуващ, но и подходящ за възрастта.

Ето защо подготвихме списък с 10-те най-добри филма за Хелоуин, които да гледате заедно с малчуганите през октомври.

1. „Кошмарът преди Коледа" (1993)

Тим Бъртън създава магически свят, където Хелоуин се преплита с Коледа. Историята на Джак Скелингтън е перфектна за децата – забавна, но и малко загадъчна.


2. „Хотел Трансилвания" (2012)

Този анимационен филм разказва за свят, в който чудовищата имат собствен хотел. Дракула и неговото семейство са в центъра на смешни и вълнуващи събития.


3. „Хелоуинското приключение на Уини" (1996)

С класическите герои на Мечо Пух, този филм е идеален за най-малките зрители. Пух, Тигър и Прасчо участват в забавни приключения, които ще накарат децата да се смеят.

4. „Коралайн" (2009)

Смелата Коралайн открива паралелен свят, който на пръв поглед изглежда по-добър от нейния, но всъщност крие тъмни тайни. Филмът е едновременно красив и малко зловещ, но подходящ за деца.

5. „Франкенуини" (2012)

Тим Бъртън отново предлага уникална история за момче, което възкресява своето куче. „Франкенуини" е мил и докосващ, като същевременно носи класическа хелоуинска атмосфера.

6. „Чудовища ООД" (2001)

Макар този филм да не е строго хелоуински, историята за чудовищата, които работят в предприятие за страха на децата, е идеална за този период от годината.

7. „Каспър" (1995)

Призракът Каспър е един от най-обичаните герои на всички времена. Този филм ще разсмее децата и ще ги научи, че не всички духове са страшни.

8. „Призрачната булка" (2005)

Тази готическа анимация отново от Тим Бъртън предлага романтична, но леко страшна история за едно момче, което случайно се оженва за призрачна булка.

9. „Хелоуинът на Мъпетите" (1996)

Мъпетите се отправят на хелоуинско приключение, което е изпълнено със забавни ситуации и непредвидени обрати.

10. „Хокус Покус" (1993)

Този класически филм разказва за три вещици, които се завръщат към живот на Хелоуин. Смешен и пълен с приключения, „Хокус Покус" е любим на поколения деца.

Независимо дали искате нещо леко страшно или забавно, тези филми ще направят вечерите ви пред екрана наистина незабравими. Изберете своите фаворити, пригответе пуканките и се насладете на магията на Хелоуин в компанията на цялото семейство.

СНИМКИ: Image by rawpixel.com on Freepik

Image by HANSUAN FABREGAS from Pixabay

Image by Devon Breen from Pixabay

Image by Anja from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ