Напишете дума/думи за търсене

Денят от седмицата, в който всяко начинание се увенчава с успех

Обичайното ни всекидневие обикновено следва една и съща последователност. Но какво би се променило, ако дните не бяха просто поредица, а всеки от тях носеше своя собствена енергия?

Още от древността, на всеки ден се е приписвала връзка с определена планета или божество, което оказва влияние върху подходящите към момента действия.

Например, неделята е свързана със Слънцето, символ на жизненост и оптимизъм. Това е перфектното време за почивка и за да развихрите креативността си.

Понеделникът, от друга страна, е ден на Луната. Тя символизира интуицията и самовглъбяването. Първият ден от седмицата е идеален за планиране, за отделяне от емоциите и за практики като медитация или йога.

Но ако търсите най-силния ден за успех и развитие, то това е четвъртък. Този ден е под знака на Юпитер – планета, която символизира благополучие и напредък. Четвъртъкът е времето, когато може да се впуснете в нови начинания, да направите решителни стъпки и да предизвикате съдбата.

„Името му идва от скандинавския бог Тор, но има връзка и с римския бог Юпитер. И двете божества са свързани с гръмотевиците и мълниите, символизиращи сила и власт. Юпитер, известен като Зевс в гръцката митология, е владетел на боговете и олицетворява успех, късмет и пътешествия. Астрологично управлява Стрелец и Риби, което допълнително подчертава неговата връзка с оптимизма и стремежа към по-добро бъдеще," споделя астрологът Реда Уигъл пред New York Post.

На старите статуи Юпитер често е изобразен с рог на изобилието, напомнящ ни за неограничените възможности, които животът предлага. Този символ ни приканва да бъдем смели в мечтите си и да не се страхуваме да постигаме повече.

Четвъртъкът е време за личен растеж, обучение и нови начинания. Това е момен, когато можете да разширите знанията си, да търсите съвет от ментор и да обогатите светогледа си. Оценявайте постигнатото досега – в кариерата, любовта, семейството. Тази осъзнатост ще ви донесе радост и ще ви изпълни с благодарност.

В професионален план четвъртък е отличен ден за нови идеи, мащабни планове и дори за търсене на нови възможности. Не се страхувайте да рискувате и да предприемате смели решения.

СНИМКИ: Image by Karolina Grabowska from Pixabay

Image by StockSnap from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ