Напишете дума/думи за търсене

Има осиновители за бебето, изоставено до контейнер за смет

Новороденото, което бе открито край контейнер за смет в село в област Силистра, вече се възстановява и е извън опасност за живота.

Бебето е било транспортирано и настанено в отделението по неонатология в Силистра. Малко след настаняването му в болницата, семейство се е свързало с медицинския персонал, изразявайки желание да го осинови.

Кметицата на село Дулово, Невхис Мустафа, сподели тази информация пред bTV. Тя също така похвали жената, която е намерила бебето, определяйки я като истинска героиня. Мустафа подчерта, че полицията и спешната помощ са действали много бързо, за което е изключително благодарна. "Тази сутрин с облекчение разбрах, че детето е в добро състояние и че е момче", допълни тя.

Новороденото е било открито с плацента и пъпна връв, което според лекарите е помогнало за оцеляването му. Детето е получило името Найден, което символично означава "намерен".

Невхис Мустафа е благодарна за бързата реакция на службите.
Невхис Мустафа е благодарна за бързата реакция на службите.

Според Невхис Мустафа, бебето е било намерено в четвъртък около обяд от жена, която е чула силен детски плач. Тя веднага е сигнализирала на спешния телефон 112. Кметицата допълни, че вероятно в основата на случая стои сериозна човешка трагедия и че институциите може би не са успели да достигнат до майката навреме.

Бебето е било оставено до контейнер за боклук близо до джамията в село Водно. Майката, която вече е открита, е на 46 години и не за първи път ражда. В момента полицията и социалните служби разследват случая, а Районната прокуратура в Силистра също се е заела със случая. За допълнително установяване на фактите от новороденото са взети кръвни проби за ДНК анализ.

СНИМКИ: Image by jcomp on Freepik

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ