Напишете дума/думи за търсене

5 признака на микроизневяра във връзката

Терминът ”микроизневяра" описва действия, които нарушават доверието в една връзка, без да включват физическа близост.

Примери за това са нарочното оставяне на брачната халка вкъщи или тайните разговори с бивш партньор. Въпреки че тези постъпки не преминават границата на физическата измяна, като целувка или сексуален контакт, те все пак нарушават емоционалната връзка и доверие между двама души.


Нека видим петте най-разпространени признака на микроизневяра, които не бива да подминавате.

1. Тайно общува с бившия си партньор


Няма нищо лошо в това, че партньорът ви е запазил нормални отношения с бившата си половинка. Но ако ѝ изпраща цветя за рожден ден или ѝ пише посред нощ, без да знаете, това вече е знак, че нещо не е наред.

2. Толерира докосвания от непознати


Можете да се досетите, че партньорът ви едва ли би бил щастлив, ако друг мъж ви докосва по косата или ръката. Защо тогава е нужно да приемате подобни жестове от негова страна за безобидни? Това са интимни действия, които не би трябвало да се допускат в нито едни отношения, под какъвто и да било предтекст.

3. Лъже за местоположението си


Не е нужно някой да ви дава отчет за всяка своя крачка, но е проблем, ако ви подвежда умишлено къде е бил. Особено когато често го хващате в лъжа. Спестяването на тази информация е недвусмислен признак на микроизневяра.

4. Има профил в сайт за запознанства


Колкото и един мъж или жена да се опитва да ви убеди, че просто търси нови приятели, приложенията за запознанства рядко се използват само за това. След като някой има сериозна и стабилна връзка, каква е логичната причина да е активен в подобни платформи? Това може да ви говори достатъчно да бъдете с повишено внимание. 

5. Отрича съществуването на връзката ви

Възможно е да не обсъждате връзката си с всеки срещнат, но ако директно зададат на партньора ви въпрос дали е обвързан и отговори с “не", е време да се замислите. Ако не признава за вашите отношения или ги крие целенасочено само от определени хора, може би в действителност не вижда бъдеще с вас и търси алтернатива.

СНИМКИ: Image by Drazen Zigic on Freepik

Image by StockSnap from Pixabay

Image by Jupi Lu from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ