Напишете дума/думи за търсене

3 места в дома, на които не бива да слагате огледало

Според Фън Шуй, огледалата имат способността както да привличат положителна енергия, така и да причиняват негативни ефекти, ако не са разположени правилно.

За да се предпазите от натрупването на нежелана енергия и да избегнете потенциални проблеми в дома, е важно да ги монтирате само на подходящи за това места.

Къде да избягвате поставянето на огледала?

Срещу входната врата или прозорец


Не се препоръчва огледала да се окачват срещу входната врата или прозорците, тъй като това може да доведе до изтичане на жизнената енергия от дома. Това, от своя страна, има риск да повлияе на благополучието и успеха на обитателите на жилището.

В спалнята


Вярва се, че огледалото в спалнята, което отразява спящ човек, може да привлече неприятности. Това разположение може също да има неблагоприятно въздействие върху отношенията между партньорите, като създава напрежение и дисхармония. Има вярване, че води до намеса на трети човек във връзката.

Близо до фурната или срещу нея


Поставянето на огледало срещу фурната не е препоръчително, тъй като според Фън Шуй това може да доведе до изтощение и бърза загуба на енергия. Ако желаете да използвате огледало в кухнята, поставете го пред масата за хранене, където семейството се събира. Това се смята за начин да привлечете просперитет и да поддържате хармонията в вкъщи.

Подходящо място за огледала

В коридора


Едно от най-добрите места за поставяне на огледало е коридорът. Там то не само подобрява атмосферата, но и създава илюзия за повече пространство, особено в тесни и затворени помещения. Според Фън Шуй, тесните пространства могат да ограничат енергията и да изтощават обитателите, затова огледалото в коридора ще подпомогне свободното движение на енергия.

Поддръжка на огледалата

За да избегнете задържането на негативна енергия в дома, огледалата трябва редовно да се почистват. Най-добре е това да се случва със спирт. В случай че огледалото се напука или счупи, е важно парчетата да се изплакнат под течаща вода, за да се неутрализира всичко натрупано, преди да ги изхвърлите. Така ще се защитите от бъдещи неприятности и ще запазите баланса в дома.

СНИМКИ: Unsplash

Image by Rachelle Christensen from Pixabay

Image by Lena Helfinger from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ