Напишете дума/думи за търсене

6 неща, които повечето хора крият от партньора си

Изневярата и скритите истини в отношенията са по-чести, отколкото си представяме. Според проучвания, хората са склонни да се отклоняват от истината поне веднъж на всеки 10 минути в разговор. А когато става въпрос за личните взаимоотношения, тайните често се оказват част от съвместния живот.

Много хора мечтаят за идеална връзка, основана на пълно доверие и разбирателство. Въпреки това, дори при видимо хармонични отношения, партньорите понякога запазват части от своя живот само за себе си.

Здравите отношения започват от връзката, която имаме със себе си, и това определя как подхождаме към другите. Щом съмненията в собствените ни способности се засилят, те лесно се прехвърлят и върху партньора. А ако той ни даде повод да се съмняваме, недоверието расте. Доверието е резултат на усилия и общуване, и то може да се съхрани само ако и двете страни полагат съзнателни усилия за взаимни отстъпки и разбиране.

Специалистите по психология открояват няколко основни причини, поради които хората запазват тайни от партньорите си. Едно от тях е, че ние често проектираме собствени сценарии в съзнанието си, мислейки вместо половинката. Това поражда страхове и неувереност, които могат да се задълбочат с времето. Съществуват определени теми, които най-често се прикриват в партньорските взаимоотношения.


Изневяра

Ако двойката не е обсъждала и съгласувала предварително границите на отношенията си, единият партньор може да поеме риска да търси нови преживявания настрани, но да запази това в тайна. Причините за изневяра варират – от нужда от нови преживявания и несъвместимост в темперамента до сексуална скука и липса на удовлетворение.


Интимни предпочитания

Често хората прикриват истинските си желания и фантазии, дори ако имат дългогодишен партньор. Жените, например, може да мълчат за нещата, които искат да опитат, докато мъжете също не винаги разкриват всичко, свързано със своите интимни предпочитания. Тези скрити желания са свързани със страхове и несигурност в комуникацията.

Финансови въпроси

Много хора не желаят да разкриват реалните си доходи. Проучванията показват, че е често срещано жени и мъже да прикриват нивото на заплатите си от партньора си, за да се чувстват по-сигурни или независими.

Общуване с бивши, приятели и семейство

Когато единият партньор не одобрява част от близкия кръг на другия, често той избира да скрие контактите си с тези хора. Така, връзките с бивши, родителите и приятели могат да станат част от "забранената" зона в живота на партньора.

Свободно време и хобита

Ако съпругът или съпругата не приемат хобитата на другия, той често ще продължи да ги практикува, но тайно. Пример за това е жена, която излиза на среща с приятели, но казва на партньора, че е заета с лични ангажименти.

Здравословни проблеми

Понякога човек предпочита да се справи с личните си здравословни проблеми самостоятелно и да не тревожи партньора. Това поведение обаче може да е рисково, тъй като, скривайки истината, той лишава себе си от подкрепата, която би могла да му помогне в оздравителния процес.

Много хора смятат, че тайните са начин да избегнат конфликти и напрежение. Въпреки това, неизказаните истини се натрупват и могат да избухнат в най-неподходящия момент, подкопавайки основите на връзката. Искреният диалог и готовността да се обсъдят дори трудните теми са ключови за стабилността и дълголетието на отношенията.

СНИМКИ: Image by Drazen Zigic on Freepik

Image by Foundry Co from Pixabay

Image by Pexels from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ