Напишете дума/думи за търсене

Лесна и бърза новогодишна погача

Необходими продукти:

700 г брашно за баници или погачи
350 мл прясно мляко
100 мл хладка вода
1 пакет (10г) суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
3 с.л олио
200-300г сирене
2 яйца
1 пакет масло за намазване


Начин на приготвяне:


Смесваме брашното със сухата мая, сол, захар и олио. Добавяме прясното мляко,водата и леко разбитите яйца, без единия жълтък.

Замесваме средно меко тесто и оставяме да втаса около 1 час или докато удвои обема си. След това го разделяме на две части и всяка една разточваме на правоъгълник, който се намазва с масло и се поръсва със сирене.Поставяме и новогодишните късметчетата. Навиваме ги на рула.

Отрязваме краищата на всяко едно от рулата,а останалата част нарязваме на триъгълници. Подреждаме в намаслена тава,като в средата поставяме отрязаните краища,а триъгълниците ги подреждаме по края на тавата, като едното да е с връх навън, а следващо - да е с връх навътре.

Намазваме питката с разбития жълтък с малко олио. Печем в предваритерно загрята фурна на 180°С за 40 мин. Когато е готова,изваждаме и намазваме с краве масло, покриваме с кърпа, за да омекне.

СНИМКИ: Image by azerbaijan_stockers on Freepik

Image by Vugar Ahmadov from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ