Цял ден Поли Генова обикаляше заведенията в квартал „Капана“ и Стария Пловдив, за да търси местата, в които се предлага типична храна за региона. Бременната певица влизаше в ресторантите, срещаше се с главните готвачи, помагаше с каквото може в готвенето и най-вече питаше за рецепти, която се предлагат само тук. Интересуваше се например дали прочутите асеновградски сармички всъщност не са пловдивски и какво различава едрия фасул, сготвен в Пловдив от рецептите за боб в други краища на България.
Показаха й как се прави родопски пататник със сурови настъргани картофи. Друг готвач - Лъчезар Кисьов, я открехнал как се приготвя крехко телешко върху качамак и трюфел.
"Пловдив ми е любим", казва Генова. Освен срещите й с публиката имало много исторически места и средища на изкуството за разглеждане. Само след дни тя ще има концерт на Античния театър.
Коментари (0)
Вашият коментар