Необходими продукти:
2 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л. мак
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
ванилия
1 бр. праскови
1 резен пъпеш
Начин на приготвяне:
Яйцата, захарта и киселото мляко се разбиват с миксер. Прибавя се брашното, смесено с бакпулвера, ванилията и маковото семе. Разбърква се отново. В намаслена с олио и набрашнена тава или върху хартия за печене се сипва тестото и се заравнява.
Прасковата се нарязва на тънки резени, пъпешът се почиства от кората и реже на парченца. Разпределят се плодовете отгоре на сладкиша. Пече се в загрята фурна на 80 градуса около 30 минути или до златисто. Проверете с клечка за зъби. Поръсете с пудра захар.
Коментари (0)
Вашият коментар