Смокинята е един от най-вкусните плодове, които ни предлагат топлите месеци. Днес ви представяме една рецепта, в която можете да я използвате за постигането на един невероятно апетитен и ароматен десерт.
Необходими продукти за тестото:
300 гр. брашно
150 гр. масло
2 жълтъка
2 с.л. заквасена сметана
1/2 пакетче бакпулвер
4 с.л. захар
1 ванилия
щипка сол
кората на 1/2 лимон
За плънката:
200 гр. смлени бадеми
100 гр. захар
2 белтъка
2 с.л. ром
2 с.л. мед
кората на 1/2 лимон
6 пресни смокини
Начин на приготвяне:
В купа смесете всички съставки за тестото до хомогенна смес. Поставете за кратко в хладилника, за да ви е по-лесно разточването на тестото.
Извадете го от хладилника и разточете кора, по-голяма от формата, в която ще печете тарта. С помощта на точилката я преместете във формата и с ръце притиснете добре към стените и дъното.
С миксер разбийте белтъците със захарта на твърд сняг, добавете меда, бадемите, кората от лимон и рома. Смесете с шпатулата и нанесете пълнежа върху кората. Нарежете смокините на полумесеци, разпределете върху пълнежа и поставете тарта да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути. Готов е, когато видите, че коричката е станала златиста.
Коментари (0)
Вашият коментар