Напишете дума/думи за търсене

Тарт със смокини, бадеми и ром

Смокинята е един от най-вкусните плодове, които ни предлагат топлите месеци. Днес ви представяме една рецепта, в която можете да я използвате за постигането на един невероятно апетитен и ароматен десерт.

Необходими продукти за тестото:

300 гр. брашно

150 гр. масло

2 жълтъка

2 с.л. заквасена сметана

1/2 пакетче бакпулвер

4 с.л. захар

1 ванилия

щипка сол

кората на 1/2 лимон

За плънката:

200 гр. смлени бадеми

100 гр. захар

2 белтъка

2 с.л. ром

2 с.л. мед

кората на 1/2 лимон

6 пресни смокини

Начин на приготвяне:

В купа смесете всички съставки за тестото до хомогенна смес. Поставете за кратко в хладилника, за да ви е по-лесно разточването на тестото.

Извадете го от хладилника и разточете кора, по-голяма от формата, в която ще печете тарта. С помощта на точилката я преместете във формата и с ръце притиснете добре към стените и дъното.

С миксер разбийте белтъците със захарта на твърд сняг, добавете меда, бадемите, кората от лимон и рома. Смесете с шпатулата и нанесете пълнежа върху кората. Нарежете смокините на полумесеци, разпределете върху пълнежа и поставете тарта да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути. Готов е, когато видите, че коричката е станала златиста.

Jocelyn Morales/UNSPLASH
Jocelyn Morales/UNSPLASH
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ