Необходими продукти:
2 ч.ч. ягоди
3 ч.ч. брашно тип 500
2 ч.ч. захар
1 с.л. канела на прах
1 ч.л. сол
1 с.л. бакпулвер
1 ч.ч.олио
4 бр.яйца
1 и 1/3 ч.ч. смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете ягодите на филийки и ги наредете в средна купа. Поръсете ги леко със захар. Смесете брашното, захарта, канелата, солта и бакпулвера в съд. Объркайте добре. Разбийте яйцата и заедно с олиото ги прибавете към ягодите.Прибавете ягодовата смес при брашнената и бъркайте до пълна хомогенност на продуктите.
Накрая добавете орехите. Изсипете сместа в намаслена форма. Печете хляба за 45 - 50 минути или до златисто. Проверете с клечка. След като го извадите, поръсете с пудра захар или украсете със сметана и ягоди.
Коментари (0)
Вашият коментар