Необходими продукти:
3-4 пилешки бутчета без кост
1?4 ч.ч. лимонов сок
2 с.л. рибен бульон
2 ч.л. кафява захар
1 ч.л. нарязана лимонена трева
1 глава лук, нарязана на ситно
2 с.л. олио
1?2 червена чушки, тънко нарязана
4 - 6 стъбла броколи, разполовени по дължина
1?2 ч.ч. чаша вода
1 зелен лук, нарязан ситно
лют червен пипер
ориз, сусам, резенчета лимон или лайм за сервиране
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките бутчета на парчета. В купа смесете заедно лимоновия сок, рибния бульон, захарта и лимонената трева. Добавете пилешкото месо и нарязания лук и разбъркайте. Загрейте олиото в уок тиган и запържете лют червен пипер за 1-2 минути, като разбърквате. Използвайте лъжица с решетка, за да извадите пилето и лука от маринатата и да ги добавите в тигана. Гответе около 10 минути на средна температура или докато пилето се сготви. Добавете броколи, чушка, зелен лук. Изплакнете купата с марината с 1/2 ч.ч. вода и изсипете в тигана. Оставете да кипне, докато образува гъст сос.
Сервирайте пилешкото месо и зеленчуци с ориз, резенчета лимон, зелен лук и поръсено със сусам.
Коментари (0)
Вашият коментар