Необходими продукти:
300 г паста ригатони (или друг вид)
2 с.л. зехтин
200 гр гъби манатарки
2 смлени скилидки чесън
200 гр крема сирене
75 гр пармезан, ситно настърган
400 гр сготвено пилешко, тънко нарязано
ситно настъргана кора и сок 1 лимон
малка шепа копър, едро нарязан
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Вземете тенджера и кипнете подсолена вода. Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Отцедете добре, но си оставете 1 ч.ч. от водата, в която сте варили пастата, защото ще ви трябва по-късно.
Междувременно загрейте зехтина в голям, дълбок тиган на средно силен огън. Запържете гъбите за 4-5 минути, докато започнат да омекват. Разбъркайте ги заедно с чесъна и гответе още 2-3 минути.
Добавете крема сиренето, пармезана, 3 супени лъжици от водата за готвене, сол и черен пипер. Загрейте, докато се разтопи и стане гладка каша. Сложете пилето. Междувременно разбъркайте пастата, лимоновата кора и сока, както и копъра. Сложете ги в тигана към останалите продукти. Бъркайте до готовност и сервирайте с поръсен пармезан.
Коментари (0)
Вашият коментар