Необходими продукти:
1 опаковка бутер тесто
300 гр захар
7-8 средно големи ябълки
150 гр масло
За украса:
пудра захар, мента и орехи
Начин на приготвяне:
В затоплен тиган слагаме маслото и захарта, докато се разтопят. След няколко минути добавяме 150 мл топла вода и бъркаме. Течността трябва да ври около 20 минути, докато се получи гъст карамелен сироп. След това го изсипваме в кръгла тава и го оставяме да изстине.
През това време обелваме ябълките и ги нарязваме на шестинки, като отстраняваме семките. Щом карамелът в тавата стегне добре, подреждаме ябълките върху него плътно една до друга в кръг като цвете.
Печем за 30 минути на 200 градуса или до златисто. Изваждаме тавата и запечатваме отгоре с разточения лист бутер тесто. Връщаме във фурната, докато тестото стане златисто. След като извадим тарта, веднага го обръщаме в по-голям съд.
Изчакваме да изстине и украсяваме с пудра захар, листенца мента и орехи. По желание сервираме с топка ванилов сладолед.
Коментари (0)
Вашият коментар