Напишете дума/думи за търсене

Домашен хляб с розмарин и мед

Необходими продукти:

300 гр бяло брашно

1 щипка сол

1 стрък пресен розмарин

1 с. л. мед

50 г квас

190 мл студена вода

СНИМКА: Quin Engle
СНИМКА: Quin Engle

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява и се смесва със солта и розмарина. Медът и квасът се разтварят във водата. Изсипват се при брашното и се омесва тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да почива 30 мин. Премесва се 1-2 минути и се оставя да почива 30 мин. Премесва се и почива по същия начин още два пъти.

След последното премесване се оформя питка и се оставя 1-2 часа на стайна температура, докато удвои обема си. Фурната се загрява. С остър нож се правят няколко разрези на питката. Пече се до златисто.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ