Необходими продукти:
2 бр. патладжани
1 малка глава лук
3 бр. домати
стрък босилек - ситно нарязан
сол
черен пипер
5 - 6 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Патладжанът се измива и нарязва на кръгчета. Слага се за около десет минути в съд с подсолена вода, за да му се махне горчивият вкус. След това се отцежда, подсушава и нарежда в намаслена тавичка. Поръсва се със сол и полива със струйка зехтин.
Лукът се нарязва на дребно и слага да се задуши в тиган с малко зехтин. След като омекне, към него се прибавят настърганите домати. Доматеният сос се овкусява със сол, смлян черен пипер и нарязани на ситно листа босилек.
След като се поизпари водата, със соса се заливат патладжаните. Пекат се във фурна на 180 градуса до готовност (докато патладжаните омекнат).

Коментари (0)
Вашият коментар