Напишете дума/думи за търсене

Хумус от тиква

Необходими продукти:

1 малка тиква (около 500 г)

зехтин

2 скилидки чесън, обелени

1/2 изцеден лимон

2 с.л. таханова паста

400 г нахут

сол

Начин на приготвяне:

Обелете, почистете и нарежете тиквата на средно големи парчета. Сложете ги в тава и овкусете със зехтин и чесън. Печете 45 минути, докато омекне. Оставете да се охлади.

Поставете тиквата в кухненски робот заедно със соса, останал в тавата. Добавете лимоновия сок, тахановата паста и нахута. Подправете със сол и пасирайте. Добавете още малко зехтин, ако е прекалено гъсто. Препоръчваме да сервирате с тортила питки и червени или жълти пиперки. 

СНИМКИ: Cala/unsplash.com
СНИМКИ: Cala/unsplash.com
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ