Необходими продукти:
1 малка тиква (около 500 г)
зехтин
2 скилидки чесън, обелени
1/2 изцеден лимон
2 с.л. таханова паста
400 г нахут
сол
Начин на приготвяне:
Обелете, почистете и нарежете тиквата на средно големи парчета. Сложете ги в тава и овкусете със зехтин и чесън. Печете 45 минути, докато омекне. Оставете да се охлади.
Поставете тиквата в кухненски робот заедно със соса, останал в тавата. Добавете лимоновия сок, тахановата паста и нахута. Подправете със сол и пасирайте. Добавете още малко зехтин, ако е прекалено гъсто. Препоръчваме да сервирате с тортила питки и червени или жълти пиперки.
Коментари (0)
Вашият коментар