Напишете дума/думи за търсене

Есенен пай със сини сливи

Необходими продукти:

125 гр. меко масло

50 гр. захар

200 гр. брашно

1 яйце

7 - 8 сини сливи

3 - 4 с.л. мед

50 гр. натрошени орехи

1 малко яйце за намазване

Начин на приготвяне:

Сложете в купа брашното и захарта. Нарежете на малки парчета маслото и претрийте с ръце, докато получите фини маслени трохи. Добавете яйцето и разбъркайте. Ако сместа ви се стори ронлива добавете 1 с.л. вода и оформете на топка тесто. Увийте го в стреч фолио и охладете за половин час.

Измийте и нарежете сливите. Отделете костилките. Поставете ги в тава и ги покапете с мед. След това поръсете с натрошени орехи. Печете сливите на 200 градуса, докато омекнат и потъмнеят. Намалете фурната на 180 градуса.

Разточете тестото върху хартия за печене, във формата на кръг. Подредете печените сини сливи по средата, като оставяте около 2 см свободен ръб по края.

Внимателно прехвърлете заедно с хартията за печене в тава и внимателно завийте краищата навътре, като леко прищипвате. Разбийте едно малко яйце и намажете борда. Печете на 180 градуса около половин час до златист загар.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ