Напишете дума/думи за търсене

Лесен за приготвяне пай с ябълки и круши

Необходими продукти:

3 яйца

150 гр. захар

100 гр. брашно

1 пакетче ванилия

60 гр. меко масло

2 ябълки

2 круши

пудра захар

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Начин на приготвяне:

Почистете, обелете и нарежете на тънки филийки ябълките и крушите. Подредете ветрилообразно, покривайки дъното на намазнена тава.

Разбийте много добре яйцата със захарта. Важно е те да са на стайна температура. Добавете маслото, ваниловата захар и брашното и разбийте за още 2-3 минути.

Изсипете сместа върху плодовете и поставете тавата в загрята на 180 градуса фурна. Печете ябълковия пай около 30 минути или до златист загар на горен и долен реотан без вентилатор. Преди поднасяне поръсете с пудра захар.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ