Необходими продукти:
3 яйца
150 гр. захар
100 гр. брашно
1 пакетче ванилия
60 гр. меко масло
2 ябълки
2 круши
пудра захар
Начин на приготвяне:
Почистете, обелете и нарежете на тънки филийки ябълките и крушите. Подредете ветрилообразно, покривайки дъното на намазнена тава.
Разбийте много добре яйцата със захарта. Важно е те да са на стайна температура. Добавете маслото, ваниловата захар и брашното и разбийте за още 2-3 минути.
Изсипете сместа върху плодовете и поставете тавата в загрята на 180 градуса фурна. Печете ябълковия пай около 30 минути или до златист загар на горен и долен реотан без вентилатор. Преди поднасяне поръсете с пудра захар.
Коментари (0)
Вашият коментар