Необходими продукти:
5 белтъка от големи яйца
3 жълтъка
масло
сол на вкус
пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците до пухкав сняг. В отделна купа разбийте жълтъците до получаване на гладък крем. Едва след това ги изсипете върху пяната от белтъци и разбъркайте леко с помощта на лъжица. Не правете енергични движения. Целта е да се получи пухкава консистенция, а не течна.
Сложете малко масло в нагрят тиган. Намалете на много ниска температура и изсипете сместа отгоре равномерно. Когато долната част започне да се отлепя без проблем от дъното, похлупете с капак и оставете на най-ниските градуси на котлона за 5 минути. Отворете капака и сложете сол и пипер. Преместете в чиния, без да обръщате и свийте омлета на две. По желание поръсете с пресен зелен лук.
Коментари (0)
Вашият коментар