Напишете дума/думи за търсене

Шоколадов кейк с глазура

Необходими продукти:

4 яйца

1 ч.ч. захар

1/2 кофичка кисело мляко /200 г/

1 ч.л. сода бикарбонат -

2 пакетчета ванилия

1/2 ч.ч. олио

2 ч.ч. брашно

1 пакетче бакпулвер

2 с.л. какао

Заливка:

краве масло

1 бр. черен шоколад

Начин на приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват и към тях се добавя киселото мляко със содата бикарбонат, оставени да шупнат 2-3 минути. Слагат се ванилиите и олиото и се разбърква.

Добавя се пресятото брашно с бакпулвера, какаото и се разбърква хубаво до получаване на гъста смес. Тя се изсипва в намазнена тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 180 °C за 30 минути. Залива се готовият какаов кекс с приготвената глазура. Да ви е вкусно!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ