Необходими продукти:
500 гр бутер тесто
4 ябълки (не много големи)
100 гр орехи
3 с.л. мед
1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Ябълките се обелват и нарязват на полумесеци. Разбъркват се заедно с орехите и канелата. Слагат се с меда в тенджера, за да се задушат. Когато са готови, се снемат от котлона.
Разстила се единият лист бутер тесто върху тавичка, покрита с хартия за печене, като краищата на бутер тестото се оставят да се показват малко.
Поизстиналата вече смес се изсипва и се прегъват краищата. Вторият лист от бутер тестото се нарязва на лентички (широки 1 см), които се нареждат вертикално и хоризонтално върху сместа, за да се получи решетка. По желание лентичките се намазват с жълтък. Паят се пече на 180 градуса до златисто.
Коментари (0)
Вашият коментар