Необходими продукти:
200 гр брашно
30 мл бренди
100 гр сушени червени боровинки
300 гр натрошен тъмен шоколад
200 гр масло
4 яйца
300 гр кафява захар
1 ч.л. смесени сладки подправки (канела, карамфил, бахар, кардамон, джинджифил, индийско орехче, звезден анасон, кориандър)
100 гр нарязан пекан
пудра захар на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса и изберете тавичка с размери 30 см х 20 см, която да покриете с хартия за печене. Загрейте брендито, добавете червените боровинки и оставете да се накиснат, докато приготвяте другите съставки. Разбъркайте яйцата и захарта до пухкава кремообразна смес. Смесете шоколада, маслото и яйцата, внимателно добавете брашното, подправките, пекана, боровинките и брендито, докато не се смесят напълно. Изсипете в предварително приготвения съд, като изгладете повърхността.
Печете около 25-30 минути или докато сладкишът стане с твърда коричка. Когато е готов, извадете го и оставете да се охлади за 10 минути в тавата и едва след това го махнете изцяло от нея, като оставите да изстине напълно. Преди сервиране нарежете на и поръсете с пудра захар.
Коментари (0)
Вашият коментар