Дори традиционно ястие, като баницата, може да придобие различен вид и вкус с малко въображение и килограм картофи.
С тази лесна и много вкусна рецепта ще постигнете резултат, който много наподобява пататника, типичен за Родопите. Това предложение обаче е една идея по-здравословно и леко за храносмилането.
Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно
1 кг. картофи
щипка сол
1 глава лук
1 стрък праз
1 стрък магданоз
масло
зехтин
Начин на приготвяне:
Омесете тесто от вода, брашно и щипка сол. От него разточете 3 кръгли кори. Можете да използвате и готови от магазина, но е хубаво да са по-дебели - одрински.
Сварете картофите и ги обелете. Намачкайте ги с вилица. Запържете ситно нарязаните лук, праз и магданоз в 3 супени лъжици зехтин. Добавете тази смес към картофите и разбъркайте добре.
В предварително намазана тавичка сложете първата кора. Върху нея сложете от сместа и покрийте с няколко резенчета масло. Сложете и втората кора и направете същото с останалата картофена смес. Завършете баницата с третата кора, като върху нея сложете само масло. Изпечете за 30 минути на 180 градуса на предварително загрята фурна.
Коментари (0)
Вашият коментар