Необходими продукти:
220 г брашно
20 г прясна мая
80 г масло
60 мл прясно мляко
80 г захар
2 яйца
1 с.л. ром
ванилия, лимонова кора, щипка сол
50 г стафиди
50 мл ром
Начин на приготвяне:
В топлото прясно мляко се разтваря маята и се остава да шупне. Брашното се пресява, прави се кладенче в средата и се прибавят млякото с маята, разбитите яйца със захарта, мекото масло, ванилия, настъргана лимонова кора, ром и щипка сол.
Разбърква се с лъжица до хомогенност. Оставя се да втаса 30 минути. След това се прибавят накиснатите в рома стафиди и се разбърква отново. Във форма за мъфини с помощта на лъжица се разпределя тестото. Формите се пълнят до половината. Втасва отново около 15 минути. Пекат се на 180 С.
Коментари (0)
Вашият коментар