Необходими продукти:
За тестото:
125 мл прясно мляко
100 г краве масло
400 г пшенично брашно
1 пакет суха мая
80 г захар
1 пакет бурбонска ванилова захар
2 бр. яйца
За пълнежа:
100 г краве масло (меко)
70 г захар
3 ч.л. канела (смляна)
За глазурата:
50 г масло (меко)
50 г пудра захар
100 г сирене крема
Начин на приготвяне:
За тестото:
Загрейте млякото и в него разтопете маслото. Сипете брашното в купа и разбъркайте добре със сухата мая. Добавете останалите съставки и топлата млечно-маслена смес. Разбийте съставките с миксер с куки за тесто за кратко на най-ниската степен, след това на най-високата за около 5 минути, докато получите гладко тесто.
Покрийте го и го оставете да втаса на топло място, докато видимо увеличи обема си. Намазнете правоъгълна тава с размери.
Разточете вече втасалото тесто върху добре набрашнена повърхност на правоъгълник. Разстелете канеления пълнеж върху блата. Навийте тестото плътно, като започнете от дългата страна. Нарежете рулото на около 12 филийки с назъбен нож.
Поставете филийките с нарязаната страна нагоре в намазнената тава и ги оставете да втасат на топло място за още около 40 минути.
През това време загрейте фурната на 180 градуса с включен горен и долен нагревател или на 160 градуса с включен вентилатор. Печете рулцата 30 минути.
Оставете ги да изстинат в тавата за няколко минути върху кухненска решетка. След това ги намажете плътно с глазурата от крема сирене с помощта на супена лъжица и сервирайте.
За пълнежа:
Разбийте с миксер маслото със захарта и канелата до еднородност.
За глазурата:
В купа смесете маслото, пудрата захар и крема сиренето с миксер до хомогенна смес, а след това залейте рулцата.
Коментари (0)
Вашият коментар