Необходими продукти:
200 гр. ориз
200 гр. добре узряла тиква
1 малка глава ситно нарязан лук
2 с.л. настърган кашкавал
2 лъжици рапично олио или гхи
500 мл. зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете тиквата на кубчета, сварете я до омекване. В отделен съд задушете в мазнината и малко вода ситно нарязания лук, към който добавете ориза и постепенно добавяйте бульона. Разбърквайте често, за да не загори. Малко преди оризът да е напълно готов, добавете тиквата и долейте остатъка от бульона. Продължете да варите и да разбърквате до пълна готовност.
Преди да сервирате поръсете с настърган кашкавал. За деца, които все още не консумират храна с по-едри парченца, намачкайте с вилица.
Коментари (0)
Вашият коментар