Необходими продукти:
400 гр тиква
1 средно голям батат (сладък картоф)
1 средно голям морков
20 грама краве масло
100 мл оризова сметана за готвене
500 мл вода
Начин на приготвяне:
Тиквата, сладкият картоф и морковът се обелват и и нарязват на кубчета, след което се поставят за варене в подходящ съд. Когато зеленчуците омекнат, към тях се прибавя маслото. Съдът се отстранява от котлона, добавя се оризовата сметана за готвене и сместа се пасира до получаването на хомогенна консистенция. Ако крем супата е прекалено гъста, може да се разреди с вода.
Рецептата е подходяща за бебета над 8 месеца, като за по-големи деца могат да се добавят крутони или начупен сухар.
Коментари (0)
Вашият коментар