Есен е! А какво е този красив сезон без аромата на тиква? Предлагаме ви една вкусна рецепта за банички, от които ще си оближете пръстите!
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница (500грама)
700 гр настъргана на едро тиква
700 мл прясно мляко
60 гр нишесте ванилия
120 гр стафиди
40 гр масло + още за намазване на корите
130 гр захар + 4 супени лъжици
1 с.л. канела
2 яйца + още 1 за намазване на охлювчетата
пудра захара за поръсване
Начин на приготвяне:
Сложете настърганата тиква в тиган и добавете 20 грама масло. Задушете тиквата, като бъркате от време на време, докато поомекне. Махнете от котлона и оставете да се охлади
В малка купичка налейте 100 мл прясно мляко, добавете нишестето и разбъркайте, докато се разтвори напълно. Добавете разбитите яйца и отново разбъркайте.
Налейте останалото мляко в тенджера с дебело дъно и добавете 4 супени лъжици захар и 20 грама масло. Оставете да заври на бавен огън. Налейте на тънка струйка млякото, в което сте разтворили нишестето, като бъркате непрекъснато. Варете 2 минути, като не спирате да разбърквате. Махнете от котлона и бъркайте още 2-3 минути. Оставете да се охлади леко, след което прехвърлете крема в найлонов пош (за еднократно ползване) и го завържете здраво
В малка купичка смесете 130 грама кристална захар с 1 супена лъжица канела и разбъркайте с лъжица, за да се смесят.
Вземете две кори за баница и намажете всяка с разтопено масло (олио). Сложете ги една върху друга. В един от краищата на корите (по дължина) сложете от тиквата, а върху нея поръсете малко стафиди и канелена захар. Отгоре шприцовайте „лента“ ванилов крем. Прегънете корите от двете страни (около 1-2 сантиметра от всяка страна), така плънката няма да изтече при печене, към средата и навийте на ролка. Навийте ролката на охлювче. Ако предпочитате можете да опечете баничките оформени като ролки, вместо охлювчета. А най-добре да ги оформете по начин, който вие изберете и ви харесва! Да ви е вкусно!
Коментари (0)
Вашият коментар