Канелата е една от онези подправки, които винаги ни напомнят за Коледа. И затова тя е много любима съставка в множество празнични десерти.
Днес ви представяме рецепта за канелени звездички, без които Коледата просто не е завършена.
Необходими продукти:
400 гр. бадеми/орехи
3 броя белтъци
1 и 1/2 ч.ч. пудра захар
1 пакетче ванилия
1 ч.л. канела
1 ч.л. хлебна сода
Начин на приготвяне:
Първата стъпка е да подготвите бадемите – те трябва да са смлени на ситно. Ако някой е алергичен или не харесва вкуса, може да се спрете на орехи или лешници. След това пресейте пудрата захар.
Следващата стъпка е да разбиете белтъците до пяна. След това малко по малко добавете пресятата пудра захар. Отделете 1/3 от разбитите белтъци с пудра захар, а към останалата част сложете смлените бадеми и канела. Разточете тестото – дебелината е препоръчително да е около 8-10 мм и нарежете на звездички.
В тава, покрита с хартия за печене, поставете оформените звездички. Намажете всяка от тях с останалата смес от разбити белтъци и пудра захар. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 15-20 минути.
Коментари (0)
Вашият коментар