Следващият десерт е идеален за приготвяне на Бъдни вечер. Ако все още не сте решили какво сладко да сервирате на масата, ето ви идея.
Необходими продукти:
500 гр. фини кори
100-200 гр. локум
1 кг. ябълки
1 и 1/2 ч. ч. захар
1 ч.ч. захар
200 мл. газирана вода
5 с.л. олио
канела
стафиди
пудра захар
Начин на приготвяне:
В намазнена тава нареждате три кори и слагате по малко настъргани ябълки, стафиди, локум, захар, канела, орехи и олио. Отново нареждате три кори и плънка, завършва се с кори.
Режете щрудела като торта докато е суров, поливате по прорезите с газираната вода и малко олио. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто. Горещият сладкиш се поръсва с пудра захар.
Коментари (0)
Вашият коментар