Необходими продукти:
10-12 сухи чушки
4 глави лук
2 ч.ч. ориз
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
Начин на приготвяне:
Чушките се заливат с гореща вода. Междувременно в тиган се запържват 4 глави лук и 2 чаши ориз (не от най-големите). Подправят се със сол, черен пипер, червен пипер и чубрица.
Сместа се пълни в сухите чушки, които вече са омекнали. Преди това се отрязват връхчетата им и се добавят в сместа с ориза. Пълнят се малко повече от половината, за да има място оризът да набъбне.
Преди да се подредят в тава, отворите на чушките се потапят в брашно. Заливат се с водата от сухите чушки, в съотношение спрямо указанията на опаковката на ориза.
Коментари (0)
Вашият коментар