Напишете дума/думи за търсене

Бебешка мусака

Необходими продукти:


2 малки картофа

1/2 морков

резен лук

50 гр телешка кайма
1 ч.л. гхи
2 щипки чубрица
1 щипка черен пипер
1 с.л. настъргани домати или от консерва

За заливката:

1 жълтък
3 с.л. кисело мляко
ситно нарязан пресен магданоз

СНИМКИ: 
Pexels.com
Freepik.com
СНИМКИ: Pexels.com Freepik.com

Начин на приготвяне:

Ситно нарязаните лук и морков се задушават във вода. Към тях се прибавя телешката кайма, която също трябва да се задуши. През това време в тава се поставят нарязаните на дребно картофи и доматите. Към каймата се слага 1 пълна ч.л. гхи, както и сухите подправки. Сваля се от котлона и се изсипва в тавата върху картофите. Разбърква се и се пече до златисто. Накрая се залива и пече още 10 минути.

*Рецептата е подходяща за деца над 1 година.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ