Необходими продукти:
2 малки картофа
1/2 морков
резен лук
50 гр телешка кайма
1 ч.л. гхи
2 щипки чубрица
1 щипка черен пипер
1 с.л. настъргани домати или от консерва
За заливката:
1 жълтък
3 с.л. кисело мляко
ситно нарязан пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Ситно нарязаните лук и морков се задушават във вода. Към тях се прибавя телешката кайма, която също трябва да се задуши. През това време в тава се поставят нарязаните на дребно картофи и доматите. Към каймата се слага 1 пълна ч.л. гхи, както и сухите подправки. Сваля се от котлона и се изсипва в тавата върху картофите. Разбърква се и се пече до златисто. Накрая се залива и пече още 10 минути.
*Рецептата е подходяща за деца над 1 година.
Коментари (0)
Вашият коментар