Необходими продукти:
6 яйца
3 зелени или червени чушки
1 глава лук
200 гр. броколи
200 гр. зелен фасул
1/4 лимон
50 мл зехтин
2 скилидки чесън
50 гр. зехтин
сол, черен пипер и зелени подправки
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със солта и останалите подправки. Накъсайте броколите на малки розички, изчистете зеления фасул и чушките и нарежете на лентички, а лука - на полумесеци. Накълцайте чесъна на ситно и го смесете със сока от лимона и зехтина.
Задушете лука в зехтина, докато омекне, добавете броколите, зеления фасул и чушките. Задушете за около 2-3 минути, след това прибавете чесновата смес, а минута по-късно разбитите яйца. След като стегнат малко, преместете фритата в тавичка и запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за не повече от 10 минути.
СНИМКИ: Image by chandlervid85 on Freepik
Коментари (0)
Вашият коментар