Необходими продукти:
1 кг брашно
1 пакетче бакпулвер
3 яйца и един жълтък за намазване
1 сл. сол
5 сл. олио
1 с.л. захар
250 мл. топло прясно мляко
1 кубче мая
1 капка оцет
Начин на приготвяне:
Омесва се меко тесто. Разделя се на 4 топки. Всяка от тях се разточва и се поръсва със сирене. След като се разточи първата топка, се увива на руло и се реже на парчета.
Същото се прави и с останалите топчета. След това се нареждат в предварително намазнена тава. Така наредената питка се оставя за около 30 минути да престои.
Намазва се с разбития жълтък и питката без втасване се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. По желание можете да поръсите със сусам.
СНИМКИ: Image by azerbaijan_stockers on Freepik
Коментари (0)
Вашият коментар