Напишете дума/думи за търсене

Най-пухкавите бухти, готови само за няколко минути

Необходими продукти:


400 г брашно
3 яйца 
400 г кисело мляко 
1/2 ч.л. сол
100 мл олио
1/2 ч.л. сода бикарбонат 

Начин на приготвяне:


От брашното, млякото яйцата, содата и солта се приготвя рядко тесто. В сгорещеното олио се пуска с чаена лъжица от тестото и се изпържва до златисто оцветяване на бухтичката.
Изпържените бухтички веднага могат да се потопят в сироп от ягоди, вишни, малини и други плодове по избор. По желание се поръсват с пудра захар. Сервират се топли.

СНИМКИ: Image by wirestock on Freepik

Image by wirestock on Freepik

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ