Необходими продукти:
100 грама масло
120 грама пудра захар
80 грама олио
1 яйце
8 грама ванилова захар (смес от захар и ванилия)
4 грама бакпулвер
350 грама брашно
мармалад от ягоди (по избор)
настърган бял шоколад (по избор)
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете маслото и пудрата захар. Добавете олиото и разбийте добре. След това сложете яйцето и ваниловата захар, като продължавате да бъркате до получаване на хомогенна смес.
В отделен съд смесете брашното и бакпулвера. Постепенно добавяйте тази смес към мокрите съставки, като непрекъснато бъркате, докато се получи еднородно тесто.
Използвайте подходящи форми за сладки или просто оформете тестото на малки топчета и ги поставете върху тава, покрита с хартия за печене. Печете на 180 градуса до златисто.
СНИМКИ: Photo by Markus Spiske on Unsplash
Photo by Caglar Araz on Unsplash
Коментари (0)
Вашият коментар