Необходими продукти:
бишкоти (за 3 реда във формата според нуждите)
250 гр. маскарпоне или друго крема сирене
16 гр. ванилова захар + 16 гр. стабилизатор за сметана
350 мл млечна сладка сметана
175 гр. кондензирано мляко
200 мл кокосово мляко за потапяне на бисквитите
Рафаело топчета + лешници за украса
30 гр. кокос + за украса/поръсване
Начин на приготвяне:
Разбийте маскарпонето с ванилията и стабилизатора за около 1 минута. Постепенно добавете сметаната и бъркайте, докато се комбинират съставките.
След това сложете кондензираното мляко, разбийте, след това добавете кокоса. Разбъркайте всичко добре, след което във формата наредете първия ред бишкоти, потопени в прясно мляко. След това разпределете половината пълнеж, отново бишкоти, напоени с прясно мляко, и продължете процедурата, докато изразходвате всички съставки.
Завършете с тънък слой пълнеж върху третия слой бишкоти. Гарнирайте тирамисуто с топчета Рафаело и поръсете с кокос. Оставете тортата една нощ в хладилник или поне 4-5 часа, и поднесете на следващия ден.
Коментари (0)
Вашият коментар