На Благовещение трапезата е отрупана с най-различни постни ястия. Баницата, питката и рибата са част от задължителните блюда.
Днес ви споделяме традиционна рецепта за много вкусна пита, която се приготвя с малко продукти и е сред най-икономичните.
Необходими продукти:
500 гр. брашно
1 с.л. оцет
2 с.л. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Содата се гаси в малко оцет. След това се добавя солта и олиото, разбърква се. Добавя се водата и отново се разбърква.
В тава се пресява брашното. В средата му се оформя кладенче, в което се изсипва и приготвената смес. Замесва се меко тесто. За да ви е по-лесно, го разточете с точилка. Дебелината я преценете вие.
Пригответе си тава, в която да прехвърлите тестото. Надупчете го на няколко места с вилица, за да не се надува. Изпича се на 180 градуса до златисто.
Коментари (0)
Вашият коментар