Агнешкото е задължителна част от трапезата на Великден. Как обаче да го приготвим крехко, сочно и апетитно? Истината е, че няма тайна съставка. Достатъчно е само да знаете някои тънкости при направата му.
Споделяме ви ги в следващата рецепта.
Необходими продукти:
агнешко месо - 2 кг или агнешко бутче
лук - 2 връзки пресен
джоджен - 5 - 6 стръка пресен
сол
червен пипер
черен пипер
Начин на приготвяне:
Агнешкото месо се измива, подсушава и след това цялото се натрива със сол, червен и черен пипер. Трябва да го оставите известно време, преди да го гарнирате с останалите продукти и да го вкарате във фурната да се пече.
30 минути са напълно достатъчни, за да поеме от ароматите. Докато изчаквате да се овкуси, нарежете лука и джоджена на ситно.
След това ги прехвърлете в дълбока тава и залейте с 1 ч.ч. топла вода. Към тях се добавя месото и се слагат в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Когато месото хване златиста коричка, намалете фурната на 180 градуса и покрийте тавата плътно с фолио за печене. Около 3 часа ще са нужни на ястието, за да се получи невероятно сочно и крехко.
Възможно е да се наложи да долеете малко вода, затова по някое време е хубаво да отворите фурната и да проверите количеството на дъното. Да ви е вкусно!
СНИМКА: Image by freepik
Коментари (0)
Вашият коментар