Необходими продукти:
170 гр черен шоколад
30 гр какао на прах
85 гр брашно
120 гр масло
2 яйца
2 жълтъка
110 гр тръстикова захар
100 гр бяла захар
75 гр шоколадови мини яйца
1/4 чаена лъжичка сол
За декорация:
75 гр шоколадови мини яйца или други великденски шоколадчета (за предпочитане цветни)
30 гр бял шоколад
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и застелете тава с хартия за печене. Смесете двата вида захар. Разтопете маслото и шоколада на водна баня и го прибавете към захарта. После сложете яйцата, жълтъците и ваниловия екстракт и разбийте до гладкост.
Пресейте брашното, какаото и солта и ги смесете. Разбъркайте, докато сухите съставки се смесят. Нарежете на едро 75 гр мини яйца (запазете още 75 г цели за декорацията) и ги добавете към сместа.
Изсипете тестото във форма и оставете във фурната за 20 минути. Проверете браунито с клечка за зъби. Ако е суха, е изпечено.
Докато се охлажда, разтопете белия шоколад на водна баня и намажете с него сладкиша. Декорирайте с великденски шоколадчета и оставете на стайна температура, за да стегне глазурата! Да ви е сладко!
СНИМКА: Image by freepik
Коментари (0)
Вашият коментар