Необходими продукти:
агнешко бутче, плешка или ребърца
125 гр краве масло
4 връзки зелен лук
2 с.л. червен пипер
2-3 скилидки чесън
черен пипер
сол
връзка магданоз
връзка девесил
връзка джоджен
Начин на приготвяне:
Агнешкото се почиства от ципи и се измива. Посолява се. Сокът от лимон се изстисква върху него и се оставя да престои.
В отделен съд се слага маслото и се разбърква с червения пипер, черния пипер и скилидките чесън. След това със сместс се намазва обилно месото. Нарязва се зеленият лук, магданозът, девесилът и джодженът. Смесват се и поставят в тава като канапе. От останалата смес, с която беше намазано агнешкото се пъръсва канапето.
Месото се поставя върху тях. Налива се 1 ч.ч. чаша вода или бульон. Завива се тава с фолио и се пече във фурна. Отначало на 250 градуса, а след като заври се намаля на 160. Пече се около 4 часа.
СНИМКА: Image by Racool_studio on Freepik
Коментари (0)
Вашият коментар