Копривата е една от най-полезните храни и в традиционната ни кухня можете да откриете много пролетни рецепти с нейно участие.
Днес ви представяме една рецепта, подходяща както за малки, така и за големи.
Необходими продукти:
връхчета от коприва - около 300 - 400 грама
глава стар лук
2 - 3 скилидки чесън
растителна мазнина
сол
червен пипер
черен пипер
няколко с.л. брашно (по избор)
Начин на приготвяне:
Слагате един литър подсолена вода да заври. Копривата измивате добре и след като водата започне да ври, я прибавяте във водата. Оставяте те я за около 10 - 15 минути във врящата вода, след което я вадите, измивате я със студена вода и я нарязвате на дребно. Не изгвърляйте водата от съда.
В тиган запържете лука, чесъна и брашното. Към тях добавете копривата, червения и черния пипер и изсипете бульона, в който е вряла копривата. Оставете ястието да се готви още около 30 минути.
Можете да сервирате кашата без да добавяте нищо, но също така да я поднесете и с натрошено сирене, крутони или сварени яйца.
СНИМКА: Unsplash
Коментари (0)
Вашият коментар