Напишете дума/думи за търсене

10 съвета за морска почивка с бебе

Ако вашето дете е над 6-7 месеца, правилната подготовка може да направи морската почивка не само възможна, но и приятна за цялото семейство.

Днес ви представяме някои важни стъпки, които ще помогнат ваканцията с бебе да мине по-леко и спокойно както за вас, така и за мъника.

1. Реалистични очаквания


Пригответе се за активна почивка. Забравете за дългите дни на плажа, изпълнени с четене и мързелуване. Новият тип летуване може да бъде също толкова забавен и приятен. Ако не сте готови за това, вземете със себе си помощник - баба или друг близък роднина, който да ви помага с грижите за бебето.

 2. Подходящо място за настаняване


Изберете дестинация, която е подходяща за деца. Избягвайте шумни и претъпкани курорти. Убедете се, че мястото за настаняване предлага удобства за бебета, като удобно креватче.

3. Грижливо опакован багаж


Направете списък с необходимите вещи за бебето, за да избегнете забравени предмети, които могат да усложнят почивката. Примери: дрешки, хавлийка, бански, пелени, количка, безопасно столче за кола, играчки, хигиенни принадлежности, храна и медикаменти.

 4. Подходящо време за тръгване

Най-добре е да пътувате в по-хладните часове на деня. Планирайте тръгването в периода на сън на бебето, за да си осигурите малко спокойствие по време на път.

5. Забавно пътуване

Подгответе забавления за пътуването - детски песни, филмчета, книжки. Дългият престой в превозното средство може да бъде тежък, затова правете чести почивки.

 6. Храна

Имайте под ръка подходящи храни за бебето - оризови бисквитки, резенчета ябълка или банан.

 7. Адаптация към новата обстановка

Не променяйте рязко режима на бебето. Първият ден използвайте за адаптация с разходки и почивка.

 8. Организация на деня


Планирайте деня според режима на детето. Добри часове за плаж са преди обед и следобед. Дръжте бебето на сянка и осигурете достатъчно течности.

9. Плажна чанта

Опаковайте всичко необходимо за плажа - слънцезащитен крем, леки дрешки, хавлии, играчки, напитки и храна.


10. Позволете на детето да опознае плажа

Морският бряг е като нов свят за малкото дете – нови звуци, морски бриз, пясък, вода, миди, рапанчета и т.н. В следобените часове, след 17:00 часа, когато слънцето вече не напича така силно, може спокойно да позволите на детето да го разгледа и да си поиграе. Не гарантираме, че ще минете без малко изяден пясък, но пък всичко си заслужава за безценните спомени, които ще запазите от първата си морска почивка.

СНИМКА: Image by bearfotos on Freepik

Image by freepik

Image by freepik

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ