Напишете дума/думи за търсене

9 плажни игри за цялото семейство

Лятната ваканция е прекрасно бягство от ежедневието, ако сте добре подготвени. Комбинацията от пясък и вода приканва към игри и стимулира въображението на децата, предоставяйки им възможност за вълнуващи занимания.

За да избегнете скуката и да направите плажния ден незабравим, е полезно да имате списък с идеи за игри. Ето няколко предложения, които не само ще забавляват малчуганите, но и ще им помогнат да развият основни двигателни умения.



1. Колко дълбоко можеш да копаеш?


Копаенето в пясъка е класика. Насърчете децата да видят колко дълбока дупка могат да изкопаят и след това проверете дали възрастен може да се побере в нея или колко време ще отнеме да я напълнят с вода. Не забравяйте да запълните дупките след игра за безопасността на другите.

Нужно: лопатка
Умения: повдигане и спускане на предмети

2. Мини голф


Вземете комплект пластмасови бухалки и топки или импровизирайте с предмети, които имате на плажа. Поставете цели или изкопайте дупки в пясъка и практикувайте удари.

Нужно: комплект бухалки и топки
Умения: точност, координация

3. Плажен фризби голф


Заменете обичайната игра на фризби с фризби голф. Поставете цели като пикник одеяла, чадъри, кърпи или изкопани дупки и се опитвайте да хвърлите фризбито възможно най-близо до целта. За да е справедливо, позволявайте на по-малките деца да стоят по-близо до целта. Внимавайте да не уцелите някой плажуващ.

Нужно: фризби

Умения: точно хвърляне

4. Щафета с кофа за вода


Идеална за група деца. Дайте на всеки отбор пластмасова чаша, лъжица или голяма черупка и ги подредете до водата. Първото дете пълни съда си и го носи до кофата. Побеждава отборът, който първи напълни своята кофа. Децата ще се наслаждават на предизвикателството да носят вода, без да я разлеят.

Нужно: кофа и съд за носене за всяко дете

Умения: баланс и бързина

5. Пускане на хвърчило


Децата обичат да пускат хвърчила. Дори при слаб вятър, те могат да тичат с тях и да се радват на летенето им. Хвърчилата могат да бъдат закупени или направени вкъщи преди плажния ден.

Нужно: хвърчило, купено или саморъчно направено

Умения: бягане, ловкост, сръчност

6. Лимбо


Създайте забавна версия на лимбо с помощта на въже за скачане или гребла. Децата трябва да преминават под лентата с гръб към пясъка. След като преминат на определена височина, спуснете лентата и повторете. Ако можете да пускате музика, изберете весели плажни мелодии.

Нужно: елемент за лента и музика 
Умения: баланс

7. Плажен боулинг


Използвайте празни бутилки или пластмасови кегли и топка. Плажният боулинг е забавен и не изисква специални обувки. Позволете на по-малките деца да се редят по-близо до кеглите.

Нужно: комплект кегли и топка
Умения: хвърляне, точност

8. Плажен волейбол


Настройте волейболна мрежа или използвайте плажна топка и кърпа като заместители. Бройте колко пъти можете да подадете топката напред и назад.

Нужно: топка (на някои плажове има изградени мрежи)

Умения: координация, работа в екип

9. Теглене на въже


Разделете децата и възрастните на два отбора с въже или свързани кърпи. Поставете ги на ръба на водата с начертана линия в пясъка като среда. Всеки отбор дърпа въжето, опитвайки се да прекара другия отбор отвъд линията.

Нужно: въже или свързани кърпи
Умения: сила, работа в екип

СНИМКИ: Image by Pexels from Pixabay

Image by Jill Wellington from Pixabay

Image by njbateman526 from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ