Напишете дума/думи за търсене

5 съвета за отслабване през лятото

Процесът на отслабване през лятото понякога е предизвикателство заради особеностите на хормоналното производство в този сезон, но спазването на определени хранителни правила може да улесни тази задача.

Днес ви даваме съвети как да свалите килограми ефективно в най-горещите дни. Те са подчинени на мненията на няколко популярни доетолози по света.

Първият съвет е да пиете вода, когато усетите глад. Понякога тялото може да бърка жаждата с глада, така че приемът на малко вода може да ви помогне да определите дали наистина сте гладни, или не. Ако ви е трудно да приемате достатъчно течности, си изтеглете приложение, което да ви напомня да го правите.

По отношение на храненето е важно да разберете своя калориен прием. За да отслабнете, трябва да намалите консумацията на калории с 10-15%. Важно е да се храните редовно - три пъти на ден, като закуските са важни, за да сте сити през целия ден. Закуската и обядът трябва да съдържат по 30% от дневните калории, вечерята - 25%, а междинните закуски - 15%.

През втората половина на лятото диетолозите препоръчват да включите повече плодове и зеленчуци в диетата си. Например, можете да консумирате до 0.5 килограма плодове на ден, като дини, пъпеши, касис, малини и череши.

Що се отнася до зеленчуците, можете да хапвате до един килограм без последствия. Особено полезни са цвеклото, ряпата, краставиците и тиквичките. Заложете на тях, като ги направите под формата на свежи салати или пък на грил. Не използвайте твърде много мазнина за овкусяване.

За да не се отказвате от процеса на отслабване, си поставяйте малки задачи, като например да избягвате вечерното хранене, да ходите на фитнес два пъти седмично и да правите по 10 000 крачки на ден. Този подход ще помогне за промяна на начина на живот и ще допринесе за успешното сваляне на килограми И последващото им задържане.

СНИМКИ: Image by garetsvisual on Freepik

Image by ennrick from Pixabay

Image by Gábor Adonyi from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ