Напишете дума/думи за търсене

Признаците, че сте отгледани от силна и мъдра майка

Няма по-ценно нещо от това да имаш майка със силен дух. Майка, която те вдъхновява и те подкрепя във всяко начинание.

Майка, която не осъжда, а помага да вземеш правилното решение и да отделиш важните неща от ненужните.

Силната майка не е “орлица”, тя е тази, която предоставя свобода, но винаги е готова да те поддържа, ако паднеш и не можеш сам да се изправиш. А когато следващият път успееш сам, тя е там, за да те поздрави и да покаже, че усилията са си стрували.

Силната майка те учи как да цениш истината и да познаваш искрените взаимоотношения. Тя те насочва да цениш времето, сърцето, уменията и любовта. Тя те учи, че е важно да си верен на себе си, а не на модата, тенденциите или общоприетите норми.

Силната майка не е командир на кораба, защото тя е част от екипажа. Заедно управлявате живота по най-добрия начин за всички. Тя не налага изисквания, а споделя и разказва с мъдрост и спокойствие. Тя не въвежда забрани и не манипулира, а е приятел, който дава пример за подражание. Приятел, който усещате толкова близо до сърцето и душата си.

Тя не поднася на детето си готови мисли и решения, а му помага да открие своите. Не го ограничава, а му дава свобода да твори, да избира своите интереси и да следва мечтите си. И стои наблизо, за да насочва незабележимо в правилната посока, когато се налага.

Тя осъзнава колко е важно образованието и затова винаги с радост инвестира в детето си – било то нов език, спорт или друго занимание. Но не е болезнено амбициозна. Не пренася неосъществените си мечти върху него.

Силната и мъдра майка учи децата си да бъдат добри хора и да притежават ценности. Тя ги учи никога да не се предават, независимо от броя на неуспехите. Тя ги насърчава да продължават да опитват, докато успеят. Защото знае, че могат, понеже са изключителни!

СНИМКИ: Image by freepik

Image by Eleanor Smith from Pixabay

Image by u_vq4xgcm0k4 from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ