Напишете дума/думи за търсене

Жени с фигура “пясъчен часовник” и буйна коса привличат мъжете

Ново изследване разкрива кои женски черти се считат за най-привлекателни от мъжете. Според германското списание “Freudin”, американски учени са установили, че мъжете предпочитат партньорки с фигура тип "пясъчен часовник".


Изследването показва, че съотношението талия-ханш, което най-много привлича силния пол, е 0,7. Това означава, че при талия с обиколка 70 см, ханшът трябва да бъде 100 см. Освен това, мъжете са привлечени от високи женски гласове.

Според специалисти от Калифорния, гласът става по-висок, когато жената е по-близо до овулация, което подсъзнателно привлича мъжете. Интересно е, че представителите на силния пол предпочитат дами с дълги ръце пред тези с дълги крака. Над 90 участници в експеримента са гледали видеоклипове с фотомодели и са избрали момичетата с по-дълги ръце като най-привлекателни.

Гъстата и буйна коса също се възприема като знак за добро здраве и привлича вниманието. Според учените това се дължи на еволюцията. Защото, ако една жена има дълга коса, тя расте бързо, така че тя вероятно е достатъчно здрава, за да роди дете. От друга страна, за дамите прическата няма толкова голямо значение при избора на партньор.

Британски учени са провели проучване сред 2000 мъже, за да определят коя комбинация от цвят на коса и очи се счита за най-привлекателна. Шестдесет процента от анкетираните предпочитат брюнетки със сини очи, което разклаща популярността на блондинките.

Учени от катедрата по социология в Университета на Мичиган пък са провели изследване с цел да определят на каква възраст мъжете и жените са най-привлекателни за противоположния пол. Проучването обхваща 200 000 души и е публикувано в “NY Times”.

Социолозите анализирали броя на съобщенията, които участниците са получили от непознати от противоположния пол в социалните мрежи. Те установили, че и мъжете, и жените са склонни да отговарят на хора, които смятат за по-привлекателни от тях самите. За дамите интелигентността и образованието на потенциалния партньор са важни качества, докато силният пол не отдава значение на тези характеристики и често се чувства некомфортно в компанията на образовани партньорки.

Резултатите показали, че мъжете са най-популярни сред жените около 50-годишна възраст. От друга страна, жените са най-желани от мъжете на възраст до 18 години, след което интересът към тях рязко намалява.

Психоложката Мишел Друан обаче изразява несъгласие с някои от изводите на проучването. Тя пита: ”Представете си жена, която цитира пасаж от любимия си роман, владее няколко езика и се занимава с иновативни методи за лечение на болести. Нима тези качества могат да я направят непривлекателна?"

СНИМКИ: Image by diana_mironenko on Freepik

Image by Engin Akyurt from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ