Напишете дума/думи за търсене

5 неща, за които новите родители се карат

Емоционалните върхове, липсата на сън и стресът около грижите за малките деца често правят общуването в семейството изключително трудно.

Родителските конфликти обикновено произтичат от напрежение и неразбирателство относно възпитанието и отглеждането на децата.

Съществуват няколко ключови препятствия, с които новите родители се сблъскват. Ако тези проблеми не се разрешат разумно, има риск от влошаване на семейните отношения.

1. "Аз върша повече от теб"

Когато един от родителите, обикновено майката, остава вкъщи да се грижи за бебето, а другият работи, напрежението произлиза от усещането, че само тя върши всичко. Постоянните спорове кой е по-уморен, кой сменя пелените, готви и заслужава почивка, са причинa за неразбирателства.

Решението

Взаимното признание и благодарност са ключът към справянето с този проблем. Справедливото разпределение на задълженията и постоянната открита комуникация ще помогнат за избягване на тежки конфликти.

2. "Трябва да стане по моя начин"

Конфликтите възникват, когато единият родител настоява на своите методи на възпитание, а другият има различно виждане. Тези различия често произлизат от възпитателните модели на техните собствени родители.

Решението

Научете се да правите компромиси и да приемате гледната точка на партньора си. Взаимното разбиране и комбинирането на двата възпитателни модела могат да помогнат за избягване на конфликтите.

3. "Ред е на моите родители да се грижат за бебето"

Караници могат да възникнат, ако единият не е съгласен с методите на родителите на партньора си или ако има предпочитания към собственото си семейство.

Решението

Установете ясни правила за възпитанието на вашето дете и настоявайте и двете семейства да се придържат към тях. Това ще помогне за намаляване на негодуванието и конфликтите.

4. "Не може ли бебето да спи в детската стая?"

Този въпрос предизвиква напрежение, особено ако единият родител усеща, че поема повече отговорности по време на нощните събуждания.

Решението

Проявете разбиране към нуждите на партньора си и се опитайте да организирате нощните грижи така, че да не пречат на другия. Намерете начини да се справите с умората чрез правилно хранене, повече течности и почивки, когато е възможно.

Бременността и родителството са периоди, изпълнени с предизвикателства, които изискват търпение, взаимно разбиране и открита комуникация. Разпределянето на задълженията, уважението към различията и общите усилия за изграждане на хармонична семейна среда са от съществено значение за избягване на конфликтите и създаване на здрава връзка.

СНИМКИ: Image by Tung Lam from Pixabay

Image by Stephanie Pratt from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ