Напишете дума/думи за търсене

Фън Шуй съвети за детската стая

Една от основните цели на Фън Шуй е да преобрази пространството, което обитаваме, като подобри енергийния поток в него. Това важи и за детската стая, която родителите искат да направят уютна и удобна за малчуганите.

С помощта на няколко съвета можете да създадете здравословна и щастлива атмосфера в нея.

Нека първо погледнем детската стая през призмата на фъншуй. Има ли достатъчно свеж въздух? Достатъчно ли е пространството за игра? Има ли опасни ъгли? Достига ли естествена светлина до всички кътчета? Стабилно ли е леглото? Всички тези фактори оказват влияние върху енергията в нея. А ето и някои насоки за тази стая от дома.

Осигурете здрава фъншуй основа


Добрата енергийна основа в дома е от съществено значение. За да я създадете и в детската стая, трябва да поддържате чисто и подредено пространство с достатъчно свеж въздух. Тези елементи допринасят за положителната енергия не само в това помещение, но и в целия дом.

Поддържайте стаята чиста и подредена


Според Фън Шуй, в дома не трябва да има счупени или повредени вещи. Затова е добре редовно да почиствате детската стая и да изхвърляте играчки и предмети, които вече не са годни за употреба. Така не само ще освободите повече място, но и ще подобрите енергията.

Използвайте подходящи цветове


Фън Шуй предлага няколко цветови схеми, които подобряват енергията в дома. В зависимост от характера на детето, можете да изберете подходящите цветове, които да го стимулират и вдъхновяват. Например, земни тонове като светложълто, бежово и синьо успокояват по-активните деца. За по-срамежливите и затворени деца използвайте ярки и стимулиращи варианти като червено, оранжево, лилаво и розово.

 Осигурете пространство за творчество


Отделете кът в стаята, който да бъде свободен от предмети и го превърнете в арт зона за детето. Тук то ще може да твори и да се занимава с любимите си хобита, като има свое лично пространство. Това ще му даде възможност за изява и ще допринесе за усещането за удовлетворение и хармония в дома.

Осигурете добро осветление


Осветлението играе важна роля, особено в детската стая, която служи както за игри, така и за учене и почивка. Добре е да има няколко източника на светлина – основно тяло, нощна и настолна лампа за бюрото. Ярката светлина е подходяща за игри и учене, а меката и приглушена – за спокойствие и сън.

Разположете мебелите правилно


Правилното разположение на мебелите може значително да подобри енергията в стаята. Леглото не трябва да е точно срещу входа, а по възможност далеч от прозореца, за да се избегне директната слънчева светлина върху него. То трябва да е под равен таван и далеч от полилей. Мястото на бюрото трябва да получава достатъчно естествена светлина, но да не е разположено така, че детето да се разсейва от гледката навън. Най-добре е, ако детето, седящо на бюрото, има поглед към вратата на стаята, за да вижда кой влиза.

Избягвайте двуетажните и комбинирани мебели


Фъншуй не препоръчва двуетажни легла или мебели ”2 в 1" и ”3 в 1", където леглото е комбинирано с бюро или друго функционално пространство. Те създават енергийно натоварване и могат да предизвикат неспокоен сън.

Избягвайте огледала

Огледалата могат да бъдат проблемни във фъншуй, особено в детската стая. Те да създават чувство на неспокойствие и увеличават тревожността. Ако е необходимо огледало, поставете го на място, където детето няма да го вижда директно, когато лежи в леглото.

Минимизирайте електронните устройства


Компютърите и телевизорите трябва да бъдат разположени далеч от леглото, тъй като дори когато са изключени, излъчват енергия, която пречи на спокойния сън. Ако няма възможност да преместите тези устройства, изключвайте ги през нощта и покривайте екраните им с плътна кърпа.

Поставете символи на успех и щастие


Предмети като грамоти, купи и снимки на щастливи моменти могат да бъдат поставени на южната стена на детската стая, която във фъншуй се свързва със слава и признание. Тези символи ще вдъхновяват малчугана и ще му дадат допълнителна мотивация.

СНИМКИ: Image by La Belle Galerie from Pixabay

Image by Rashed Khan from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ